Planke til grilling

Grilling på planke ble først benyttet av indianerne for matlaging på bål. Det finnes ulike typer av planker som egner seg for dette formålet. Planken bidrar til indirekte grilling, og den setter røyksmak på det som grilles. Planken må ligge i vann 1-24 timer før den benyttes, og man bør ha en spruteflaske med vann tilgjengelig om den skulle ta fyr under grillingen (dette har ikke skjedd oss enda…;-)) Hver planke kan brukes 1-3 ganger.

Fordelen med planke er selvfølgelig at den setter smak, samt at den er enkel å flytte transportere. Dette gjør at f.eks fisk ikke risikerer å gå i oppløsning før servering. Planke kan benyttes til f.eks kjøtt, kylling, fisk etc.
Til nå har jeg benyttet meg av Sedertre. Jeg kjøpte to sedertre planker av merket Fumus på Clas Ohlson, men vet ikke om disse selges lenger. Noen raske søk på Ebay viser at man kan få kjøpt planker som sendes til Norge.
Søk etter «grill plank» og det kommer opp endel ulike alternativer. Både ulike tresorter, og ulike størrelser.

Trackbacks

  1. […] · 2 Comments Idag var det på tide å grille igjen, denne gangen ble det laks grillet på en planke. Dette er en gammel teknikk som først ble brukt av indianerne når de tilbredte mat på bål. […]

Speak Your Mind

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.